Tehnica realizarii vitraliilor si a sticlei decorative 

DEKOFLEX GLASS DESIGN este specializata in decorarea sticlei plane, fiind partenerul nr. 1 in Europa de Est al companiei REGALEAD Ltd. din Marea Britanie.

Tehnicile folosite merg de la vitraliul overlay, trec prin tehnica sticlei fuzionate - cu folosirea de cristale fuzionate inclusiv de celebrele ateliere de la Murano, a sablarii decorative cu protectie la patare impotriva grasimii (garantata pe viata), sticla sablata colorata, sticla pictata cu rasini - folosind masini speciale (CADRAM) si se termina (deocamdata) cu sticla vopsita cu vopsea pe baza de rasini (COLORSPRAY).

Detalii despre fiecare din aceste tehnici gasiti pe site-ul nostru in sectiunile dedicate.

tehnica vitralii

Tehnica Fusion foloseste piese de sticla fuzionata avand numeroase forme si combinatii de culoare. Sticla fuzionata se obtine la randul sau prin suprapunerea unor bucati de sticla compatibile intre ele si incalzirea acestui ansamblu pana la punctul in care se topesc, devin moi si fuzioneaza impreuna.

tehnica vitralii

O alta tehnica utilizata este sablarea sticlei cu orice model dorit de client. Pentru clientii ce doresc o alta varianta de geam colorat exista tehnica de colorare a sablarii. Clientii isi pot alege variante de culoare din gama disponibila. Culorile folosite au proprietatea de a asigura protectia suprafetei sablate contra petelor datorate grasimii,amprentelor sau accidentelor de orice fel.

Pe langa sablarea sticlei, suntem si distribuitori ai companiei REGALEAD pentru masinile de sablat CADBLAST . O noutate in acest domeniu este tratarea sablarii astfel incat suprafata sablata nu se va pata datorita grasimii,amprentelor sau accidentelor de orice fel. Tratamentul este garatat pe viata, astfel ca sticla Dvs. nu va avea de suferit niciodata din acest punct de vedere.

Incepand cu 2010, suntem dealerul pentru Romania a marcilor CADRAM si COLORSPRAY.

CADRAM s-a impus pe piata de profil prin masina automata de pictat pe sticla cu rasini. Masinile sunt in 5 game de dimensiuni, cea mai mare, modelul "X-treme" avand posibilitatea de a lucra pe suprafete curbe si o viteza de lucru dubla fata de celelalte modele. Geamurile decorate astfel se compun din liniile de contur ce pot fi gri/ negru/ argintiu/ auriu/ cupru/ transparent/ transparent-colorat si fondul colorat. Conturul este creat automat de masina, fondul se umple manual, existand posibilitatea mixarii culorilor intr-o gama uriasa de posibilitati artistice. Modelele pot fi create cu ajutorul Glass Eye - software-ul dedicat proiectarii vitraliilor - si apoi exportate in formatul masinii, sau pot fi folosite cele peste 1.500 de modele din colectia proprietar a masinii.

COLORSPRAY este tehnica de vopsire a sticlei, prin amestecul a 19 culori pastrate pe un stand special, amestecate in diverse proportii, obtinandu-se peate 5000 de culori, toata gama RAL, BS, PANTONE sau FLEET.

Prin adaugarea de aditivi speciali, se obtin efecte spectaculoase de stralucire,degrade, pete regulate sau neregulate. Sticla astfel obtinuta poate inlocui cu succes faianta, blaturile de bucatarie, fetele de usi la mobilier sau in bai la cabinele de dus. Diferenta este ca avem o suprafata uniforma, stralucitoare, usor de curatat si usor de instalat, totul la costuri mici.